Tuesday, July 21, 2009

Happy Besday 2u!!!














21 july 1987...
selasa...
seorang bayi perempuan yg sgt comel dilahirkan...
Kuantan, Pahang...
diberi nama Nurul Nadira...
aku dapat adeq perempuan...
sangat seronok...

1994...
mula bersekolah di SRK Raja Perempuan Ipoh...
pergi sekolah naek bas makcik gemuk...(anak dier kawan aku)
hihi...
sangat aktif dalam sukan ...
dier masuk tarian 'keretapi'...
haha..mmg kelakar, siap pakai sarung tangan putih macam polis trafik...
pernah hilang beg sekolah yang baru beli, aku sampai je ngan mak aku kat kantin sekolah tu, dier da ngangis2...haha..syg beg la tuh...budak keling amek ekk...haha...takpe nnt beli baru...

1999...
adeq aku buat mak ngan ayah aku gembira...dapat 4A dalam UPSR 99'...
time kaseh tau coz wat mak ayah happy...abg tak pat nk bagi result sebaek tu...

2000...
diterima masuk ke MRSM PDRM kat Kulim Kedah...
bermula kehidupan sebagai seorang yg kena pandai berdikari...
1st time berjauhan ngan family...
kalau tak salah aku every month kot mak ayah selalu melawat...
'anak bongsu perempuan' katakan...

2002...
sekali lagi ko berjaya dapat straight A's dalam PMR 02'...
mak ngan ayah tersangat lah happy...
thx a lot... abg tak pat nk bg straight A's kat mak ayah...
;-)
sambung belajar kat MRSM JASIN lak...
Jasin, Melaka...
amek pure sains...
mmg sgt2 aktif dalam xtvt skolah dier...
suma program dier nk join...
huhuh...
kalau aku rilex-rilex sudey...
haha...

2004...
sekali lagik ko result yg baek...
x silap 7A1 3A2...
lagi mak ayah hepy...
thx...abg tak pat nk bg result camni kat mak ayah...
(+_+)
alhamdulillah...

2005 - now...
melanjutkan pelajaran ke India...
nk jd doc gigi katenye...
bagus2...
im proud of u...
4 sure mak ayah org yg paling hepy...thx again...

21 july 2009...
selamat hari ulang tahun buat adeq aku yg jauh di perantauan...
semoga impian mu utk jdi doctor gigi tercapai handak-Nya...
insya allah...
semoga panjang umur & dimurahkan rezeki...
kuatkan semangat dan cekalkan hati...
study hard & smart...
take care...
luv u...

p/s: jangan asek nk layan fb je...

2 comments:

Angeluzna said...

happy birthday utk adik ko..

permulaan yg bagus utk berblogging.. heheehh...

Zaleha said...

wahaa
inilah bukti kaseh syg yg u pendam selama ni
thanks! terharu of kos..
maaplah lambat nau rsenye br sedar kwujudan blog ni :P

tang mak ayah tu
stiap anak ad caranye trsendiri utk make mak ayah happy n proud
and u, tak terkecuali

as 4 me, i can never b as obedient as u r
chill je tho kena marah byk kali psl lggar lubang ms drive
adik kalau..majuk dah. mogok r tanak drive (mcm i drive) keh3
abgku mithali-oh! hehhe. dah r maleh nak lambung lebih. sket dah lahhh =P

i heart u toooooooooo

nota kaki : kantoi plak guna email palsu. jgn pecah lobang